9 Ocak 2015 Cuma

Çatlak Tedavisi

Cilt çatlakları özellikle hamilelik aşırı kilo alıp verme gibi durumlarda ortaya çıkan inatçı bir cilt problemidir. Tedavisi oldukça zor olan bu cilt sorunu bir çok kadının korkulu rüyası olmanın yanında ciltte kötü bir görünüm vermesiyle sıkıntı yaratmaktadır. Cilt çetlekleri tca peeling ile soyularak giderilebilen cilt kusurlarıdır. Kollajen ve elastin seviyelerindeki düşüklükle oluşan bu çatlak ve yarıklar cildin kimyasal peeling ile soyularak yenilenmesi yöntemiyle çözülebilir. Bu konuda size alıntı olarak aşağıdaki yazımızı sunuyoruz.

Cilt Çatlakları Tedavisi

Cilt Çatlakları

Çatlaklar belki de giderilmesi en zor cilt problemidir. Ama çözümsüz değildir, siz de cilt çatlaklarına sahipseniz  bu yazıyı dikkatli okuyun, çünkü çatlaksız bir cilt hayal değil. Bu yazımda size cilt çatlaklarının çözümünü anlatacağım.

Genellikle hamilelik, aşırı kilo alıp verme, vücut geliştirme sporları ve genetik nedenlerle ciltte çatlaklar oluşur. Çatlak görünümü sağlık açısından olumsuz durum oluşturmasa da görünüm olarak özellikle kadınları rahatsız eder.

Çatlaklar Nasıl Oluşur

Elastin lifleri hasar gördüklerinde cilt çatlakları açığa çıkar. Çatlaklar kolajen liflerde elastin tabakasının zedelenmesiyle açığa çıkarlar. Çatlak oluşmaya başladığında iki aşamalı seyreden bir durumdur. İlk aşamada çatlaklar pembe mor arası kırmızımsı görünümdedir. İkinci aşamada kalıcı ve beyaz bir görünüm alır.

Çatlakların Kesin Çözümü

TCA kuvvetli bir peeling ajanıdır. Deriyi soyduğu gibi, cilt altında kollajen sentezini arttırır ve cildi yeniler. Çatlaklar için yüksek oranlı TCA kullanmak oldukça etkilidir, tca ile yapacağınız kimyasal peeling cildinizi soyarken cilt altını uyardığı için kollajen ve elastin tabakasını yeniler.  Ortalama 4-8 uygulamada yani 4 ila 8 ay arasında çatlaklarınız görünmeyecek derece azalır, uygulama sayısını çatlakların derinliği ve genişliği belirler ama genellikle 10 ile 12 seans içinde çatlaklardan kurtulursunuz.
Kimyasal peeling uygulamasından insanlar korkuyor ama korkmanıza gerek yok. TCA ölü deriyi soyuyor cilde zarar vermez. Bu soyma işlemi cildi yenilediği için alttan gelen deri çatlakları azaltıyor. TCA kollajen ve elastin sentezini de arttırıyor dolayısıyla cildinizdeki çatlakların daha azalmasını hızla sağlıyor. Ama gerekli bakımı yapmanız gerekiyor.

Çatlaklara Kimyasal Peeling 

Çatlaklara Kimyasal Peeling
Çatlaklar için yapılacak kimyasal peelingde %25 ile %40 oranında asit kullanılması çok daha uygun, asitte önce düşük orandan başlayıp zmanla yükseltmek çok daha uygun, cildinizi tanırsınız. Ama yüksek oran yani %40 tca hem seans sayısını kısaltır hem de cildin daha kalın soyulmasını sağlar, lakin acemisiniz bu yüzden %25 den başlayabilirsiniz. TCA'yı hızlı uygulamalarla 3 sefer üst üste sürün, 1,5 (bir buçuk) dakika bekleyin ve tca uyguladığınız bölgeyi bol suyla iyice yıkayın. TCA'nın ciltte durma süresi toplamda 2 dakikayı geçmesin. İlk uygulama içinse 1 dakika bekleyin ve mümkünse ufak bir alanda deneme yaparak başlayın.
Ne kadar kontrollü uygulama yaparsanız o kadar iyi olur bunu unutmayın. Asit kullanıyorsunuz, temkinli olun, düşük oranlar %25 vb ile 1 dakika uygulama ile başlayın cildin tepkisine göre asit oranını yükseltir süreyi arttırabilirsiniz. 

TCA Sonrası Bakım

Tca sürdükten sonra cildiniz beyazlaşır sonrasında ise kararır. Ayrıca ilk 3-4 uygulamada tca sürdüğünüz çatlaklarınız komple kızarabilir, bu sizi korkutmasın çatlak olan bölgenin kızarması cildin yenilendiğini gösterir, kızarma o bölgede oluşan elastin tabakasını gösterir ve siz işlemlere devam ettikçe soyulma ile birlikte cildiniz bir süre sonra iyileşecektir.
Çinko oksitli pişik kremi, medacassol, 1 sişe e vitami 10 ml 1 şişe b5 vitamini, 10 gr b3 vitamini ile bir merhem hazırlayıp sabah akşam bu merhemi asit uygulanmış bölgeye sürerseniz hızla iyileşecektir. Ayrıca c vitamini olan L ascorbic acid ile bakım yaparasanız çatlaklarınız daha çabuk kapanacaktır. Ayrıca madecassol, a vitamini gibi maddelerde ciltte kolajen ve elastin seviyesini arttırırlar.
Burada önemli bir kaç uyarıda bulunayım. ilk olarak cildinizi düşük asitle soymaya başlayın, yani diret yüksek oranlar kullanmayın, herkesin cildi farklı sonuçta. %25 asiti bir dakika bekletin cildinizde yıkayın, soyulmanın kalınlığına göre eğer kalın soyulma olmazsa iki dakikaya çıkın, gene istediğiniz soyulma olmasa bu sefer asit oranını yükseltin gene 1 dakika bekletin sonra 2 dakikaya çıkın. böylece asitin etkisini gözlemlersiniz. Ayrıca asit uygulamasını bol su ile durulayın, yani bir sus tutup geçmeyin asiti tamamen uzaklaştırın. İkinci olarak soyulma sürecinde kesinlikle kendiniz soymaya kalkmayın. Bırakın kabuk kendi kendine atsın siz soyarsanız yara yaparsınız iz kalabilir. Cildinizin o bölgesine özellikle sabun, duş jeli vb. sürmeyin. yani köpükten de özellikle uygulamadan sonraki 15 gün elinizden geldiğince korumaya çalışın. Cildinizi güneşten, aşırı sıcak ve soğuktan koruyun.



Cilt sorunlarından biri olan  cilt lekesi tedavisi için aşağıdaki linkimize tıklayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.