24 Aralık 2014 Çarşamba

Sivilce İzlerini Silme

Sivilcelerin sıkılması durumunda veya oldukça yoğun sivilce sorunu sonrasında ciltte sivilce izleri oluşur. Ciltte oluşan sivilce izleri pek çok insanın kabusu haline gelmektedir. Sivilcelerin sıkılmaması bu yüzden önemli bir husustur. Ayrıca ne yaparsanız yapın yoğun sivilce problemi yaşıyorsanız bu sivilceler iz bırakırlar. Fakat bunları geçirmek, en aza indirmek mümkündür.

Sivilce İzlerini Silme


Sivilce İzi Tedavisi



Sivilce izlerinin tedavisi için lazer ve kimyasal peeling kullanılır. Lazerle sivilce izleri geçirme sivilce izlerinin daha yüzeysel olması nedeniyle daha zor bir işlemdir. Dünyada sivilce izlerinin tedavisi için genellikle kimyasal peeling uygulaması yapılır. Özellikle Avrupa'da izleri geçirmek için peeling yöntemleri yaygındır. 



Sivilce İzine Kimyasal Peeling


Sivilce izleri için kimyasal peeling asitlerinden glikolik asit, laktik asit ve tca asit kullanılır. Glikolik asit %25 ve daha üstü    sivilce izi tedavisinde sonuç daha kesin ve hızlı olur. Genellikle sivilce izleri için %50 glikolik asitle peeling yapılır. Laktik asit %40 ve üzeri ile kimyasal peeling yapılır. Laktik asitle yapılacak sivilce izi tedavisinde genelikle %60 laktik asit peeling yapılır. TCA peeling sivilce izlerinde kullanılan en etkili kimyasal peeling yöntemidir. %15 tca ile %25 tca arasında sivilce izlerine kimyasal peeling uygulanır. Genellikle %15 tca ile başlanarak oran zamanla arttırılır. 

Sivilce İzlerine Kimyasal Peeling Uygulanması

Sivilce İzlerine Kimyasal Peeling Uygulanması

Sivilce izleriniz için yapacağınız kimyasal peeling için asit ve oranına karar vermelisiniz. Asit oranı ve türü belirlendikten sonra asiti yüzünüze sürmeniz ve 1 dakika sonra yıkamanız yeterlidir. Bundan sonra cildinizin soyulmasından sonraki 3 gün boyunca cildinize bakmanız gerekiyor. Kış aylarında çok aşırı bir korumaya gerek yoktur. Yaz aylarında ise cildinizi güneşten korumalısınız.

Sivilce İzi Tedavi Fiyatları


Sivilce izleri için lazerle tedavi yaptıracaksanız 5-10 seans uygulama yapılmaktadır. Lazerle yapılan tedavi için seans başına 150 ile 300 lira arasında bir fiyat istenmektedir bu da size 750 lira ile 3000 lira arasında bir fiyat çıkaracaktır. Sivilce izlerine kimyasal peeling yaptırırsanız 5-10 seans için sizden seans başına 100 lira ile 200 lira arasında bir fiyata mal olur. Toplamda 500 lira ile 2000 lira arasında bir fiyata kimyasal peeling yaptırabilirsiniz. Ayrıca bu kimyasal peeling asitlerini  satın alarak evde kimyasal peeling yapabilirsiniz bu durumda 30-40 lira gibi bir fiyata bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Kimyasal peeling asitlerinden çok korkmanıza gerek yok, çünkü iyi bir bakımla yüzde iz leke vb. bırakmazlar.

Sivilce İzi Sildirme


Sivilce izleri ve bunlarla birlikte oluşan cilt lekelerini silmek için kimyasal peeling uygulaması yapacaksanız bu uygulama için 5 ile 10 seans arasında sivilce izlerinizi silebilirsiniz. Sivilce lekelerini silmek için yapılacak bu peeling işleminin daha iyi sonuç vermesi için c vitamini serumu kullanabilirsiniz. C vitamini serumu izlerin ve lekelerin daha hızlı azalmasına yardımcı olur.



Bu yazımla alakalı olarak  Kimyasal Peeling Nedir ? yazıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.