24 Aralık 2014 Çarşamba

Ameliyat ve Dikiş İzi Geçirme

Ameliyat ve dikiş izleri zor geçen izler olarak insanların canını sıkmakta zaten rahatsızlıktan sonra olan ameliyatlar sonrası bide iz kalması son derece sıkıntı vermektedir. Aslında ameliyat ve dikiş izi geçirme konusu oldukça zor bir konudur. Bu konuda size başka bir kaynaktan alıntı yapacağım kadincabakis.net sitesindeki yazı umarım yararlandığınız bir yazı olur.
Ameliyat ve Dikiş İzi Geçirme

 Ameliyat ve Dikiş İzi  Nasıl Geçer ? 

Çeşitli cerrahi operasyonların ve tıbbi müdahaleler ardından vücudumuzda bıraktığı bir hatıradır ameliyat ve dikiş izleri. Bu izler ciddi anlamda can sıkıcı olabiliyor. Bu izleri geçirebilirsiniz. Nasıl mı? Son bir haftadır cilt lekeleri çatlaklar sivilce izlerine dair tca kullanımını yazıyorum araştırdıkça yeni kullanım yöntemleri öğreniyorum. Evet ameliyat ve dikiş izlerini tca ile geçirebilirsiniz. Bu yazımızda size ameliyat ve dikiş izlerinin nasıl geçeceğini anlatacağım.


Ameliyat İzi

ameliyat izi geçirmeAslında ameliyat izi ve dikiş izi denilen izler ciltte oluşan skarlardır. Skar gidermek için tca neredeyse biçilmiş kaftan. Bütün dünyada yara ve ameliyat izlerini geçirmek için kimyasal peeling oldukça sık kullanılıyor. Özellikle özel kliniklerde ameliyat izi geçirmek için seansı 100 ila 150 liralara kimyasal peeling işlemi yaptırılıyor.

Dikiş İzi

Ciltte oluşan kesikler veya yaralar dikildikten sonra geriye kalan dikiş izlerini geçirmek için gene tca uygulaması yapılıyor. Cİlteki dikiş izleri ve kesik izlerini geçirmekte kullanılan trikoloroasetik asit peeling ayda bir uygulama yapılarak altı ile 9 aylık bir süre sonunda düzelebiliyor. Yani 6 ile 9 kere ayda bir olmak kaydıyla tca peeling yaparsanız dikiş izlerinden kurtulabilirsiniz.

Dikiş İzi Kimyasal Peeling

dikiş izi nasıl geçerAmeliyat ve dikiş izi için kimyasal peeling yapacaksınız ama oranı ne olacak benim yabancı kaynaklardan gördüğüm kadarıyla genellikle %40 tca kimyasal peeling uygulanmış. Sizde %40 tca kimyasal peeling ile dikiş izi, yara izi ve ameliyat izine kimyasal peeling uygulayabilirsiniz. Ama He zaman düşük oranlardan başlamak daha makul %25 tca uygulayabilirsiniz.
Kimyasal peeling derinin üst katmanını soyduğu için cildi yeniler, dikiş ve yara izleri de bu yenilenme sayesinde azalarak kaybolur. Siz cildinizi yeniledikçe iz daha azalır ve en sonunda kaybolur.

Ameliyat İzi, Yara İzi, Dikiş İzi TCA Kullanımı

Ameliyat İzi, Yara İzi, Dikiş İzi TCA Kullanımı

Ameliyat, yara ve dikiş izleri için ilk uygulamada %25 tca kullanabilirsiniz yeterli gelmezse tca %40 solüsyon kullanacaksınız. Asit uygulamasında en önemli konu asiti mümkün mertebe ince uygulamaktır, dikiş veya ameliyat izleri ince izler olduğu için asiti mümkün mertebe ince bir cisimle izin tam ortasına sürmelisiniz. Asit ciltte yayıldığı için izin kenarlarından boşluk bırakarak tam orta noktaya sürün. bunun için bir kürdanın ucuna dolayacağınız pamuk veya iz daha inceyse bir iğnenin ucuna dolayacağınız pamuk işinizi görecektir. Sonra bol su yardımıyla iz olan bölgeyi yıkayın

İz Tedavisi İçin TCA Uygulaması Sonrası Bakım

Tca sürdükten sonra cildiniz beyazlaşacaktır korkmayın bu normal bir durum, cildiniz ne kadar beyazlaşırsa o kadar iyidir. Asiti sürdükten sonra E ve b5 vitamini ile çinko oksitle bir merhem hazırlamak lazım bunun için 2 yöntem var. İlki çinko oksitli pişik kremine 40 gr falan oluyor, 10 ml e vitamini ve 10 ml b5 vitamini ilave edip merhem hazırlamak. Ya da 30 ml normal nemlendiriciye, 10 gr b3 vitamini, 10 ml e vitamini 10 ml b5 vitamini ve 10 gr çinko oksit ilave edip iyice karıştırmak. Hazırladığınız merhemi tca uygulamasından sonra sabah akşam tca sürdüğünüz bölgeye uygulayın. Merhemi soyulma bittikten sonra 3-4 gün daha uygulayın. Ayrıca medecassol krem de kullanabilirsiniz ara sıra.

TCA Soyulması

tca nedirTca uyguladıktan sonra 3 ile 6 gün arasında soyulma gerçekleşecek, mümkün mertebe kendiniz soymamaya özen gösterin. Tca uyguladıktan sonra özellikle güneşe maruz kalmayın yani güneşlenmeyin yeter, cildinizi güneş koruyucu ile koruyun. Çok sıcak sularla cildinizi yıkamamaya özen gösterin ayrıca mümkünse damacana suyu kullanın soyulmada süresince ve soyulmadan sonra 2 gün kadar.
Tca adı asit olunca insanların korktuğu bir şey ama korkmayın, cild üzerindeki deriyi soyan bu asit cilde ve deriye zarar vermez. yeter ki gerekli önlemleri alın. Yani iyi koruyun iyileşmesi için çinko oksitli krem, madeccasool, e vitamini ve b5 vitamini kullanın.

İzler TCA ile Ne Zaman Geçer

İlk seansta izlerden kurtulmanız pek mümkün değil, muhtemelen 2. veya 3. uygulama sonrası ciddi anlamda izleriniz azalmaya başlayacak. Tca yı ayda 1 sefer uygulayacaksınız.Toplamda 6 veya 9 seans uyguladıktan sonra ameliyat, yara veya dikiş izi kaybolacak.
%25 veya %40 TCA'yı doa kimya sitesinden satın alabilirsiniz. TCA %40
Aklınıza takılan şeyler olursa çekinmeden yorum bölümünden sorun cevaplamaya çalışırım. Esen kalın. 
Kaynak: http://www.kadincabakis.net

2 yorum:

  1. Allah sizden razı olsun. TCA'yı bilmiyordum. Geçen ilkbaharda öğrendim. Yazın kullanmadım. Sonbaharda tedaviyi uygulamaya başladım tekrar. Deri soyulunca çay ağacı yağı ve sarı kantaron yağını izli bölgeye uyguladım. Yağları başka bir yerden duydum. İyileşmeye onlarda yardımcı. Şu an % 50 civarında ciddi azalma var. Çok teşekkürler. :-)

    YanıtlaSil
  2. % 40'lık kullanmak istiyorum. Hiperpigmentasyona neden olur mu?

    YanıtlaSil

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.