16 Kasım 2013 Cumartesi

Mandelik Asit

Mandelik asit peeling, glikolik asit ve laktik asit kabukları gibi , bir tür alfa hidroksi (AHA) asittir. Mandelik asit molekülleri hem glikolik hem de laktik asitinkinden daha küçük olduğu için, mandelik peeling daha az delici ve tahriş edicidir, ancak yine de hasarlı cildi tedavi etmek için çok etkilidir. Mandelik asit peeling, ilk kez yapılan kimyasal peelingler  için mükemmel bir seçimdir. Antibakteriyel nitelikleri aynı zamanda sivilce eğilimli cildi olan insanlar için onları iyi kılar. Dışardaki nazik kimyasal peelinglerden biri olduğu için Rosacea veya daha koyu ten tonları olan insanlar için güvenlidir.  

Mandelik Asit  Ne Yapar?

Peelingin gücüne (genellikle% 25) ve kaç kez yapıldığına bağlı olarak, mandelik asit ; 

  • Cildinizin yüzeyini temizler
    Mandelik Asit  Ne Yapar?
  • Cilt tonunu dengeler
  • Koyu koyu lekeler soldurur
  • Cilt pigmentasyonunu baskılar
  • İnflamatuar kistik olmayan akne tedavi eder
  • İnatçı siyah noktaları tedavi eder
  • Fotoğraflı cildi gençleştirir
  • Güneş hasarı iyileştirir ve onarır 
  • İnce çizgilerin görünümünü iyileştirir

Mandelik asit kabukları, cildinizi günlük AHA tedavisinden daha hızlı iyileştirir. Aknenin tedavisinde diğer kimyasal peeling'lerden, özellikle de başka hiçbir şeye cevap vermeyen siyah noktalardan daha faydalı olma eğilimindedirler. Ayrıca hassas cilde sahip kişiler için etkili tedavilerdir ve herhangi bir depigmentasyona neden olduğu bilinmemektedir.

Mandelik Asit Uygulama

Mandelik asit soyma çözeltisi cildinize sürülmeden önce cildinizin temizlenmiş ve astarlanmış olması gerekir. Herhangi bir yüzeydeki yüz yağlarını gidermek için cildinize bir preparat çözeltisi uygulanacaktır. Bu hazır solüsyon kuruduktan sonra, kabuk cildinize uygulanır.

Mandelik asit daha az nüfuz edici olduğundan topikal duyumları hissetmeniz daha uzun sürecektir. Asitin gerçekten bir şey yapıp yapmadığını merak edebilirsiniz, ancak bir süre sonra cildiniz yanmaya başlayıp biraz pembeye dönmelidir. Soyma çözeltisi cildinizde sadece birkaç dakika kalacaktır. Tam olarak ne kadar süre size soyma kabiliyetine karar veren kişinin karar verdiğine ve cildinizin doğal olarak asidi ne kadar iyi tolere edeceğine bağlı olacaktır.

Kimyasal peelinglerin çoğu birkaç dakika sonra kendiliğinden nötralize olur, ancak tam olarak cildinize nötralize edici bir solüsyon da uygulanabilir. Bazı insanlar nötralize edici çözümün aslında peelingin kendisinden daha fazla acı verdiğini görür. Soyma daha sonra bir miktar su veya hafif bir temizleyici ile giderilir.

Soyulduktan sonra cildiniz pembe ve hassas olacaktır. Mandelik asit  genellikle cildin fiziksel olarak soyulmasına neden olmaz , ancak düzgün bir şekilde iyileşebilmesi için cildinizin soyulmasına iyi bakmanız gerekir. Bu, herhangi bir ovma, eksfoliyan veya sert aktif işlem kullanmamak anlamına gelir. Ayrıca , cildinizi güneşten korumak için güçlü bir güneş koruyucu giymek anlamına gelir . 

Sonuçları Ne Zaman Görürsünüz ?


Kimyasal peelinglerde olduğu gibi mandelik asit  çalışması zaman alır. Solma pigmentasyonu için mandelik asit kullanıyorsanız, cilt tonunuz ertesi gün tamamen düzelmez. Sivilce tedavisinde mandelik asit  kullanıyorsanız, yarın uyandığınızda da cildinizi temiz beklemeyin. Benzer şekilde, mandelik asit kabukları 24 saat içinde ince çizgileri ve kırışıklıkları silemez. Cildinizdeki iyileşmeler hemen olmasa da, dikkat çekici olsa bile, gün geçtikçe cildiniz iyileşmeye devam eder.

Bazı cilt problemlerini çözmenin çoklu mandelik asit  uygulaması yapıalcağını  unutmayın. Bu cilt hasarının ciddiyetine bağlı olarak 3 ile 6 veya daha fazla herhangi bir yerde olabilir. Örneğin, mandelik aside iyi yanıt veren hafif-orta dereceli akne için, üçüncü soyulmadan sonra bazı sonuçlar görmeyi bekleyebilirsiniz. Her 2-3 haftada bir mandelik asit  kullanılabilir, ancak bazı insanlar haftada bir kez onları almaya tahammül edebilir. Hepsi cildinize ve tedaviye nasıl cevap verdiğine bağlıdır. 

Genel olarak, mandelik asit kabukları, cildinizi tahriş etmeden daha iyi hale getirmenin harika bir yoludur!

1 yorum:

  1. Ben mandelik asit peelingi yapicam ama orta dereceli bir soyma işlemi için 50 mllik kolonyaya bir poşet mandelik asit karışımı önerdiler ve cilde sürüldüğünde sadece tek seferde bir dk bekletmem önerildi. Henüz tam bir bilgi bulamadim

    YanıtlaSil

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.