9 Kasım 2013 Cumartesi

Dövme Nasıl Silinir - Lazer Tedavisi

Dövme silmek acı verici gibi göründüğü için stresli olabilir ve yaralı cilt görüntülerine yol açar. Dövmeler kendini ifade etmenin bir yoludur. Birinin düşüncelerini, isteklerini ve kişiliğini ifade eder. Ancak, dövme yaptırma kararı genellikle zorlayıcı bir şekilde alınmakta ve insanların dövme yaptırdıktan birkaç yıl sonra dövme yaptırmak istemeleri gittikçe yaygınlaşmaktadır.

İyi haber şu ki, dövmenin kaldırılması acı verici olmak zorunda değildir ve bir kez tamamlandıktan sonra cildinizin dokusunu kalıcı olarak imha etmek zorunda kalmaz. Lazerle dövme silme  hakkında bilgiler için yazımıza bakabilirsiniz.


Lazerle Dövme Silme 


Lazerler, pigment renklerini yüksek yoğunluklu bir ışık ışınıyla parçalayarak dövmeleri kaldırır. Tüm lazer dalga boylarını emen renk siyah pigmenttir, bu yüzden siyah dövmeleri çıkarmak en kolay hale getirir. Diğer renkler için, lazer dalgaları değişkendir ve sonuçları da doğal olarak öyle olacaktır. Dövmelerin kaldırılabilmesi için öncelikle bir uzmana danışılması gerekir. Birinin dövmenin yaşına, büyüklüğüne ve rengine ve ayrıca cildin rengine ve pigmentin derinliğine ne kadar bağlı olduğuna bağlı olarak birden fazla tedaviye ihtiyaç duyulabilir.

Lazer Dövmeleri Nasıl Çıkarır ? 


Tipik bir dövme silme işlemi; 

  • Derinin lazer ışını ile reaksiyonunu test etmek için önce uzman gereklidir. Dövme ve cilt iyi çalışılmalı ve tedavi planı buna göre uyarlanmalıdır.
  • Hastaya gözlerini lazerden korumak için bir çift göz koruyucusu verilir.
  • Lazer ışınları, sadece dövmenin belirli bir bölgesine yönlendirilir, ciltte herhangi bir yaralanmayı önlemek için uygun önlemler ve uygun özen gösterilerek; sadece ihtiyaç duyulan tam miktarda lazer enerjisi kullanılacaktır. 
  • Alan zaman zaman rahatlama sağlamak için tedavi uygulanırken işaretlenmiş olacaktır. Daha sonra işlem başlar. 

Dövme Silmede Lazer Uygulaması 

Dövme Silmede Lazer Uygulaması

Lazer tedavisi bir dövmeden diğerine değişmektedir. Dövmenin yoğunluğu ve büyüklüğü bu durumda önemli bir rol oynar. Örneğin, daha büyük bir dövme daha küçük bir dövme ile kıyaslandığında daha fazla lazer enerjisi gerektirecektir.  Dövme çıkarma işlemi rahatsız edici olsa da, daha büyük ve daha derin dövmeler daha fazla lazer enerjisi gerektirebileceğinden ve sonuç olarak hasta için daha rahatsız olabileceğinden, anestezi kullanımı ve dozu duruma göre değişir.

Lazerle dövme çıkarma işlemi zaman alır. Daha açık cilt tedaviye daha iyi tepki gösterdiğinden cilt tonuna bağlı olarak olduğundan daha fazla veya daha az olmasına rağmen 6 ile 12 seans arasında değişebilir.

Aynı zamanda vücudun konumuna bağlı olacaktır. Lenfatik arzın daha yoğun olduğu bölgeler boyun, baş ve gövde gibi daha iyi tepki verir. Lenfatik sistem esas olarak vücuttaki ikinci dolaşım sistemidir (kan dolaşım sisteminden sonra) ve toksinlerin ve vücuttan atılan partiküllerin boşaltılmasından sorumludur ve bağışıklık sistemi fonksiyonunda ayrılmaz bir rol oynar.

Yoğunluk ve renk tekrar seanslarının sayısını belirlemede başka bir faktördür. Siyah ve mavi, tedaviye en iyi şekilde tepki verirken, daha parlak ve neon renklerin kaldırılması zaman alır veya bazı durumlarda tamamen kaldırılmaz.

Lazerle Dövme Sildirmenin Yan Etkileri 


Lazer tedavisi, dövmelerden kurtulmanın etkili bir yollarından bir tanesidir. Lazer sadece vücudun belirli bir kısmında çalıştığından, yan etkiler - eğer varsa - tedavi edilen vücudun bir kısmında bulunur. Bir lazer dövme kaldırma için girerken için zihinsel olarak hazırlanacak bazı önemli şeyler şunlardır:
  • Tedavi edilen alan başlangıçta yaralara sahip olabilir.
  • Muamele edilen alanda, genellikle buzlanma olarak adlandırılan beyaz bir tabaka oluşabilir.
  • Bazı insanlar dövmenin kaldırılmasından sonraki 8 ile 72 saat içinde kabarcıklar, kabuklar, kabuklar gelişebilir ve 1-2 hafta veya daha uzun sürebilir.
  • Dövme tamamen kaldırılmamış olabilir. Bazı renkler tedaviye diğerlerinden daha iyi yanıt verir. Siyah ve mavi, lazer tedavisine iyi yanıt verir.
  • Biri tedavi edilen alanın cildin geri kalanından daha solgun olduğu bir durum olan Hipopigmentasyon ile sonuçlanabilir. Bazı durumlarda, tedavi edilen bölgenin cildin geri kalanından daha koyu olduğu Hiperpigmentasyon yaşanabilir.
  • Aşınma, kabarma, hafif kanama ve kaşıntı oluşma ihtimali vardır. Tedaviden hemen sonra, tedavi bölgesinde eritem (kızarıklık) ve ödem (şişlik) olabilir. Tedavi sonrası 2 saat veya daha uzun sürebilir. Eritem 10 gün veya daha fazla sürebilir.
  • Alan tedaviden sonra enfeksiyona eğilimlidir. Bu nedenle temiz tutmak için özen gösterilmelidir. En iyi sonuçları elde etmek için uzmanlar tarafından öngörülen bakım sonrası rejimi takip etmek, sadece enfeksiyonları önlemek için değil, aynı zamanda hızlı iyileşme için de gereklidir.
  • Tedavinin dövme alanında kalıcı izler bırakması ihtimali vardır.
  • İlk seanstan iyileşme süresi 72 saat ile 2 hafta arasında değişebilir. Her seanstan sonra daha az miktarda mürekkep bırakılacağından, daha fazla seans yaptıkça ardışık seanslar arasındaki süre düşer 


Aşağıdaki yazılarımıza da bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

UYARI

KİMYASAL PEELİNG ile ilgili bu blogda yazılanlar yerli ve yabancı kaynakların taranması sonucu derlenen bilgilerdir. Bu blogdaki yazılar tıbbi ve kozmetolojik tavsiye öneri ve kesinlik içermez. Bu blogun hastalık teşhis veya tedavisi amacı yoktur. Cilt problemleriniz için doktora muayene olunuz. Blogda yazılan uygulama vb. tarifler bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak peeling bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa girmekle yukarıdaki uyarıları kabul etmiş olursunuz. Blogda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir, sosyal medyada paylaşabilir yorumlar aracılığıyla sorular sorabilirsiniz.